0,00 kr
Forstørr bilde
Søviksluken Classic 18 gram
Søviksluken Classic 18 gram

Søviksluken Classic 18 gram

Artikkelnr:
Søviksluken Classic 18 gram
El-nummer:
Søviksluken Classic 18 gram
Pris:
89,00 kr
Valg:

Antall:

Ønskeliste

Logg inn eller registrer deg for å benytte ønskelister.

Søvik Sluken er en av de aller eldste originale norske sluker på markedet I dag. Produksjonen av disse unike slukene startet allerede i 1934 på stabbursloftet på Nedre Søvik Gård i Romsdalen. Det var Oddleif Søvik som gjennom iherdig testing fant fram til den spesielle fasongen med den lokkende gangen som fanget fisk. Det var sluk til eget bruk som var drivkraften.

Matauk var en meget viktig del av alle husholdninger den gang. Etter som ryktene spredte seg om slukens spesielle evne til å fange fisk, ble den meget populær lokalt i Romsdalen. Noen år etter at produksjonen startet fanget den blant annet laks i Måndalselva, noe som den gang var uvanlig. Sluk var noe man brukte på fjellet og i sjøen, ikke i elva! Suksessen var et faktum og distribusjonen ble gradvis større. Sluk og Swivels av høy kvalitet var blitt et levebrød på Søvik, det var ikke bare lenger utstyr til matauk.

I 2009, nøyaktig 75 år etter at de første slukene ble produsert på Søvik Gård er denne sluken fremdeles å finne på det norske markedet. Det er i dag Seeberg AS som har rettighetene og distribuerer denne sluken. Den unike fasongen og lokkende gangen er selvsagt den samme. Designet er modernisert, men gamle og unike detaljer som innpreget fiskeskjell, øye og finne røper at det fremdeles er den umiskjennelige og originale Søvik Sluken man står med i hånden selv om fargesettingen har blitt friskere enn det som var vanlig for 75 år siden.

Søvik Sluken passer til alle former for sluk fiske og serien leveres derfor i hele 7 vekter fra 8 gram til 48 gram. Det finnes modeller som dekker ørret/lett ferskvannsfiske, sjø ørretfiske/lett kystfiske og laks/tungt kystfiske. Fargesettingen er spesiell som andre detaljer. Ryggfargen går igjen i buk på motsatt side samt på øye og finne. Det finnes en egen serie som har to grunnfarger på metallet, f. eks. sølv front med kobber bakside. Totalt leveres sluken i 10 fargevarianter. 75 år etter at produksjonen startet, er kanskje hovedmotivasjonen for å fiske endret seg fra matauk til fritidssyssel og rekreasjon, men ønsket om å fange fisk er det samme enda. Søvik Sluken har fanget fisk over hele landet i 75 år og er et sikkert valg i fiskevesken den dag i dag.

Søvik-sluken Classic leveres i tre fargevarianter og 7 forskjellige vekter.

Visa Visa
 Mastercard Mastercard Vipps

Jakt & Fiskespesialisten AS
Adresse: Lingedalsvegen 9
6415 Molde
Norway
Phone: 712 57 700
Fax: 71 20 00 11

Email: post@sportsbutikken.no

Inkl mva
Handlekurv
Ingen varer i kurven
Bestselger
Produktbilde

En fantastisk tubeflue som vel ikke trenger noen nærmere presentasjon. Fisker fantastisk bra stort sett over alt. Et absolutt must i alle fluebokser. Velg mellom 3 ulike lengder. Brun undervinge. Pris pr stk.

Nyhetsbrev
Innlogging
Personvern
X
Vi bruker informasjonskapsler. Dersom du fortsetter å bruke denne siden godtar du at informasjonskapsler blir brukt.