0,00 kr
Forstørr bilde
Guideline LPX Coastal 9,3 fot #7 m/Guideline Halo 67
Guideline LPX Coastal 9,3 fot #7 m/Guideline Halo 67

Guideline LPX Coastal 9,3 fot #7 m/Guideline Halo 67

Pris:
9 097,00 kr
7 690,00 kr
Valg:


Antall:

Ønskeliste

Logg inn eller registrer deg for å benytte ønskelister.

Her har vi satt sammen en pakke som er laget for fiske i sjøen. Været langs kysten består ofte av mye vind og det er da viktig å ha utstyr som er laget for å takle disse forholdene. LPX Coastal er en stang som er laget for fiske langs kysten, derav navnet "Coastal". De som fisker sjøørret vil gjerne av stengene litt kortere og stivere i aksjonen enn laksefiskere, og det er derfor den blir levert i lengder på 9 og 9,3 fot. Den har en kraftig bunndel for å håndtere mye vind, store fluer og synkeliner uten problemer. Det er rett og slett en fantastisk allround stang for kystfiske. Kombinert med Guidelines Halo snelle har du et kanonsett! Halo er kanskje en av de beste snellene i sin prisklasse på markedet, og leverer kvalitet i alle komponenter. Den har et lukket bremsesystem, noe som gjør at den tåler å havne under saltvann uten at bremsen blir ødelagt. I tillegg har den en veldig kraftig og jevn brems for å stoppe drømmefisken. Snøret er også en vital del og er svært viktig for om man skal lykkes. I dette settet har vi valgt å bruke Coastal Evolve, av den grunn at dette er et snøret som er laget for fiske i sjøen. Snøret har en spesiallaget coating for å fiske i kaldt vann. Taperingen og presentasjonen gjør snøret utmerket til dette bruket og genererer høy linehastighet og lange kast. Det blir levert i 3 ulike densiteter: Flyt, Slow Intermediate og Fast Intermediate. 

Om stangen:

Nye materialer, solid fokus på miljø og et nytt tankesett i å designe de ultimate fluestengene for kyst- og predatorfiske; LPX Coastal er virkelig bemerkelsesverdig! En kompromissløs stangserie laget for røft fiske etter storørret med streamere, sjøørretjakt langs kysten eller din drømmetur til tropiske destinasjoner.

Takket være nye materialer og byggeteknikk kan vi lage lengre stenger som føles ut som om de er kortere. Dvs. lav svingvekt og topplette stenger med rask akselerasjon gjennom kastbevegelsen som er mer forbundet med kortere stenger på 9fot. Ny måte å legge karbondukene på og nye materialer gir svært lette klinger og kjennes ut som en 9 foter når du kaster. Alt i alt, samme egenskaper som en 9foter men med større rekkevidde. Vi valgte å lage stengene i klasse 5-6-7 i 9'3" fordi dette gir bedre rekkevidde når du står utvadet og kaster (lengre avstand mellom vannet og stangtuppen). Vi er opptatt av praktisk fiske og vår erfaring er at disse stengene ikke er mer påvirket av vind enn tradisjonelle 9fotere. Å presse stangen gjennom vinden føles tyngre når du kommer opp i lengder på 10fot eller mer, da blir stengene også langt mer topptunge.

Modellene i klasse 8-10 har vi valgt å lage i 9fot siden disse er primært laget for å kjøre større fisk og for å holde nede trykket på håndleddet med disse tyngre fluesnørene. Mye av det kraftigste fisket skjer fra båt og man har heller ikke behov for ekstra rekkevidde. Les mer om "Pros and Cons of 9’3” vs. 9’ length in Coastal Flyrods" på bloggen vår. Aksjonen er rask med en rask tilbakeslagshastighet. Sammenliknet med tidligere saltvannsstenger så er LPX Coastal lettere, spenstigere og de kjennes mer levende med en noe dypere bøyningskurve. Dette gjør dem både mer lettkastet og mer tolerante i forhold til små kastefeil og maktbruk som ofte kommer når vi virkelig prøver å "dra på" for de lengste kastene.

9´& 9'3" #7 - 9' #8: Allroundstenger for kystfiske rundt om i Europa. Disse fluestengene er laget for å håndtere større fluer, mer vind, synkeliner og skyteklumper. Lav svingvekt og god kontakt mellom tupp og bunndel gjør dem til en fryd å både fiske- og kaste med på lange økter. Aksjonen er rask med en god følsomhet ned i den nedre trededelen av klingen som lades effektivt når du ber om det.

Om snellen:

Halo har markedsledende egenskaper i sitt segment med topp kvalitet i alle deler av produksjonen. Disse storspole fluesnellene er CNC frest av aluminium i høy kvalitet for kompromissløs funksjonalitet og en herlig fiskeopplelvelse. Alle modeller kommer med hel ramme som eliminerer problemet med skyteliner som kiler seg mellom spole og hus. En konstruksjon som hensyntar dagens mangfold av flueliner i alle klasser. Halo har storspole design med en middels bredde for rask innsveiving. Linen legger seg lett pent på spolen og skaper mindre minne på fluesnøret. Det gjennomprøvde bremsesystemet er mykt, lukket og har et bredt register av innstillinger. Halo består av 6 modeller som spenner seg fra det mest delikate nymfefisket via ørret og laks til knallharde kamper med tropisk fisk.

Bremsen er bygget på et moderne skivebremsdesign, bestående av skiver i rustfritt stål og karbon. For å optimalisere egenskaper og design har vi valgt å bruke to ulike typer maksimum bremsekraft fordelt på modellene. De tre minste modellene har maks kraft på 1,5 kg innerst på spolen og de største har 4 kg. Dette sikrer optimalt register på bremsen for de ulike fiskesituasjonene og den oppgitte motstanden er mer enn nok i alle kategorier fluefiske. Bytte av sveiveretning er enkelt, uten mange løse deler og gjøre på et par minutter. Spolekanten og huset har utfreste ringer for å symbolisere Halo effekten, derav navnet. Designmessig er alle seks modeller like, bortsett fra bremseskruen på de tre største modellene som har en kraftigere utførelse og er i ren krommet aluminium. De tre mindre snellene har et mindre bremseratt med en plate i sentrum med snellens farge.

#67 - Modellen for ørretfiske med streamere, sjøørretfiske i sjøen i klasse 6-7. Passer for enhånds, lette switch stenger med ULS og Compact klumper opptil klasse 7. WF snøre eksempel er #7 + 100m 20lbs backing.

Om snøret: 

Vi har laget COASTAL EVOLVE for fiske etter sjøørret, havabbor, multe og andre kystnære arter som lever på grunt vann og krever lange og presise kast. Taperingen og presentasjonen på dette snøret gjør det også utmerket til et ferskvannsnøre når du ønsker høy line hastighet og lange kast. Coastal Evolve skiller seg litt fra forgjengeren i både tapering og tykkelse på skytelinen. Taperingen har blitt optimalisert for å slå bedre over når det blåser på kysten og skytelinen er tynnere for mindre friksjon i stangringene og følgelig lettere lange kast. Coatingen er den samme gode, minnefrie og slitesterke fra Coastal som så mange kjenner fra før. Uten PVC og mykningsmidler som også gjør snøret til et meget bra valg for deg som er miljøbevisst. Snøret har også Direct Contact kjerne med bare 5% strekk som gjør at du merker hugg raskere enn fluesnører med vanlig kjerne. Kommer med ferdige løkker i begge ender som gjør fortomsbytte raskt og effektivt.

Klumpvekten i tabellen er på 9,8m som er hoveddelen av klumpen og det som kreves for å kaste uanstrengt og effektivt. Baktaperingen har samme farge som skytelinen og er en 4m lang, jevn avsmalende del som sørger for meget god stabilitet når du ønsker å kaste virkelig langt. Når du kaster med Coastal Evolve så oppleves den tyngdemessig lik Coastal, men den har mer stabilitet og kraft i overrullingen på grunn av litt mer kompakt tapering i fremre del av klumpen. Denne egenskapen er en viktig forbedring til både kasting- og presentajon i vind med økt stabilitet og en overrulling som er langt mindre vindpårvirket. Baktapering/handling line var også ekskludert i klumpvekten på første generasjons Coastal, Total lengde er 32 meter. Slow Intermediate har Ice Green klump, Fast Intermediate har Sea Green klump og begge fluesnørene har Sunrise Yellow skyteline som gir god kontrast mellom klump og skyteline for enkelt å kunne se overgangen under kasting.

Slow intermediate har en synkehastighet på 1,25cm / sekund. Den camofile fargen sammen med at snøret legger seg rett under overflaten, gjør snøret perfekt til fiske etter sky fisk på grunt vann. Snører som bryter overflaten har også fordelen av at de ikke blir så påvirket av bølger, dette gir en mer rett linje mellom deg og flua og tidligere kontakt sammenliket med et flytesnøre. Fast intermediate er perfekt til avfisking av marbakker og kanter i sjøen. Fisken er ofte fokusert på hastigheten på inntrekket, visse dager kan fluene ikke fiskes fort nok inn, da er Fast Intermediate et viktig snøre også på grunt vann. Fast intermediate har en synkehastighet på 3,8cm/sek. Flyt gjør jobben på grunnt vann, gjerne med sakte inntrekk eller når fisken beiter rett under overflaten. Snøret slår over distinkt uten å plaske, viktig egenskap når du fisker med streamere eller større nymfer i innsjøer.

Navnet til tross, Coastal Evolve er ikke et snøre kun for fiske i saltvann, stillevanns fiskeren vil også ha mye glede av dette snøret til sitt nymfe og streamerfiske. I innsjøer som i sjøen treffer vi på vindfulle dager som setter krav til fluesnøret og kastingen. På slike dager finner du ofte fisken på den vindutsatte siden og kasting i motvind er en nødvendighet. Maten driver inn og virvles opp i strandsonen, en nymfe eller streamer under overflaten er ofte rett medisin på slike steder. Snøret synker ned forbi den turbulente overflaten og gir deg god kontakt med flua som presenteres på rett fiskedyp. På vindstille dager har du fordelen av å få snøret vekk fra overflaten slik at du ikke skremmer fisk unødvendig.

Visa Visa
 Mastercard Mastercard Vipps

Jakt & Fiskespesialisten AS
Adresse: Lingedalsvegen 9
6415 Molde
Norway
Phone: 712 57 700
Fax: 71 20 00 11

Email: post@sportsbutikken.no

Inkl mva
Handlekurv
Ingen varer i kurven
Bestselger
Produktbilde

En fantastisk tubeflue som vel ikke trenger noen nærmere presentasjon. Fisker fantastisk bra stort sett over alt. Et absolutt must i alle fluebokser. Velg mellom 3 ulike lengder. Brun undervinge. Pris pr stk.

Nyhetsbrev
Innlogging
Personvern
X
Vi bruker informasjonskapsler. Dersom du fortsetter å bruke denne siden godtar du at informasjonskapsler blir brukt.